Kuopion torimonttu 2012

Kuopion torimonttu 2012
Kasipallo -elokuvan kuvauksia Kuopion torimontussa 2012

keskiviikko 7. toukokuuta 2014

Searching for Sugar Man



Amerikkalainen artisti Rodriguez tekee 70-luvulla kaksi levyä, jotka eivät koskaan lyö läpi musiikkimarkkinoilla. Muusikko katoaa ja jättää jälkeensä liudan kysymyksiä. Hän ei nimittäin koskaan saanut tietää, että samaan aikaan Etelä-Afrikassa, Apartheit-politiikan ollessa kuumimmillaan, joku toi maahan Rodriguezin LP-levyn ja sana lähtee kiirimään. Levystä tehtiin arviolta 500.000 kopiota ja siitä tuli mustien ja rotusortoa vastustavien valkoisten henkireikä ja vastarintalaulu hallitsevaa valtiovaltaa vastaan.  

Dokumentaristi päättää lähteä selvittämään, mikä Rodriguez oli miehiään. Hänen kuolemastaan liikkuu monenlaista huhua. Yhden version mukaan hän heitti 70-luvulla savuisessa jenkkiklubissa viimeisen keikan ja illan päätteeksi ampui itsensä lavalle. Mutta todellisuus osoittautuu paljon paljon uskomattomammaksi.

Tämä dokumenttielokuva on niin maaginen, että se vetää sanattomaksi. Ihmeellinen on elämä, kuten Frank Capra aikoinaan totesi. Toivottavasti tämä ei ikinä paljastu vain laskelmoiduksi markkinamiesten huijaukseksi. Se veisi kyllä totaalisesti uskon ihmisen hyvyyteen.

Etelä-Afrikka, Yhdysvallat, 2012

Ohjaus: Malik Bendjelloul
Käsikirjoitus: Malik Bendjelloul, Stephen ’Sugar’ Segerman
Pääosissa: Stephen ’Sugar’ Segerman, Dennis Coffey, Mike Theodore


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti