Kuopion torimonttu 2012

Kuopion torimonttu 2012
Kasipallo -elokuvan kuvauksia Kuopion torimontussa 2012

lauantai 13. kesäkuuta 2015

Mad Max: Fury RoadMad Max joutuu Sotapojat –lahkon vangiksi. Vangit käytetään sotapoikien varaosina ja veritankkaukseen ja Maxistakin tehdään veripussi. Kun lahkon naispuolinen upseeri Furiosa pettää johtajansa ja pakenee autiomaahan mukanaan johtaja Immortan Joen vaimot, alkaa säälimätön ajojahti jossa armoa ei anneta eikä tunneta. Vastakkain on Furiosan unelma paremmasta maailmasta ”Vihreässä paikassa” ja Immortan Joen yksinvaltainen orjatyrannia, joka käyttää sotapoikia ja kansaa hyväkseen kuin karjaa.

George Miller ohjasi ensimmäisen Mad Maxin vuonna 1979. Ohjaaja on nyt 70-vuotias ja tämän uuden Mad Max Fury Road elokuvan perusteella elämänsä kunnossa. Elokuva on kuin yksi kiihkeä kaksituntinen takaa-ajokohtaus, jossa hengähdystauot ovat vähissä. Mad Maxin ydintuhon jälkeinen maailman on ankea ja kammottava. Ihmisyys on kadotettu ja lahkon sotapojat ovat kuin koulutettuja taistelukoiria, joiden suurin kunnia on kuolla johtajansa puolesta ja päästä Valhallaan. Jotenkin tästä voi nähdä jopa vertauksen nykyisiin Isis- ja Al Qaida taistelijoihin, jotka aivopestyinä uhraavat ja tuhoavat itsensä.

Mad Max 2 – asfalttisoturi oli aikanaan uraauurtava toimintaseikkailu. Se toi katsojien eteen synkän tulevaisuuden maailman, jossa eloonjääneet taistelivat ja tappoivat muutamasta bensalitrasta. Fury Roadissa Immortan Joe pitää vallassaan vesivarjoja ja sitä kautta alistaa omaa kansaansa. Kansa saa vettä kuin karja ja käyttäytyy sen mukaisesti. Tällä kertaa Mad Maxina on Tom Hardy. Hardy ei ole yhtä karismaattinen kuin Mel Gibson, vaan jää tarinan Furiosaa loistavasti näyttelevän Charlize Theronin varjoon. Mad Max on kuitenkin se puuttuva tekijä, jonka avulla Furiosalla on mahdollisuus tavoitella unelmaansa.

Fury Roadissa erikoistehosteet ovat sitä luokkaa, että ensi vuoden tehostekategoriassa leffa on varteenotettava Oscarehdokas. Katso elokuva 3D-versioina ja valmistaudu jännittämään, hengästymään ja väistämään silmille syöksyviä esineitä. Tämä leffa ei ole vain toimintaelokuva. Fury Road on action-taideteos. Klassikko jo syntyessään.

Australia, Yhdysvallat 2015
Ohjaus: George Miller
Käsikirjoitus: Nick Lathouris, Brendan McCarthy, Geroge Miller
Näyttelijät: Tom Hardy, Charlize Theron, Nicholas HoultEi kommentteja:

Lähetä kommentti