Kuopion torimonttu 2012

Kuopion torimonttu 2012
Kasipallo -elokuvan kuvauksia Kuopion torimontussa 2012

sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Kaksi päivää, yksi yöSandra saa kuulla, että hänelle ollaan antamassa potkuja. Työpaikalla pidetään äänestys, jossa kollegat ratkaisevat Sandran kohtalon. Joko hän lähtee ja muut saavat bonuksen, tai hän jää ja bonus jää saamatta.

Jos juoni kuulostaa yksinkertaiselle, niin sitä se onkin. Elokuva seuraa Sandran yhden viikonlopun taistelua, jossa hän käy jokaisen työkaverinsa kotona puhumassa näitä puolelleen ennen maanantain äänestystä. Ovelta ovelle, kerta toisensa jälkeen. Ihmiset reagoivat eri tavoin, mikä on pieni suola muuten varsin laimeassa draamassa.

Kun elokuva alkaa muistuttamaan liikaa tosielämää, se menettää osan elokuvataiteeseen kuuluvaa taikaa. Tämä on mielestäni leffan suurin ongelma. Koska en ole itse irtisanomisuhan alla eikä tarina kerro, miksi Sandra ottaa kaiken niin raskaasti, en juurikaan lämmennyt tai tuntenut empatiaa häntä kohtaan. Liian pitkäveteistä taidetta meikäläisen makuun. Marion Cotillard sai Sandran roolista Euroopan parhaan näyttelijättären tittelin 2014, joten edellinen lause on puhtaasti makuasia.

Belgia, Italia, Ranska, 2014
Ohjaus ja käsikirjoitus: Jean-Pierre Dardenne ja Luc Dardenne
Pääosissa: Marion Cotillard, Fabrizio Rongione, Catherine Salée


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti