Kuopion torimonttu 2012

Kuopion torimonttu 2012
Kasipallo -elokuvan kuvauksia Kuopion torimontussa 2012

torstai 11. syyskuuta 2014

American Hustle



Irving (Christian Bale) on suuren luokan kusettaja. Mikään kierous ei ole hänelle vierasta. Itse asiassa hän on rakentanut elämänsä huijauksen ja valheiden varaan ja pyörittää sillä rakennetuilla eväillä pesula- ja lasifirmabisnestä plus laitonta taulukauppaa. Sitten hän törmää Sydneyhin (Amy Adams).

Sydney on ihana, Irvingin maailmaa ravisuttava seireeni. Ja Irving päättää avautua. Hän vie Sydneyn toimistoonsa, kertoo tarinansa ja tunnustaa rakkautensa. Sydneyn reaktio on tyrmäävä: Mr. ja Mrs. Hustle ovat löytäneet toisensa.

Yhdessä Irving ja Sydney huijaavat ihmisiä kiihtyvällä vauhdilla ja rahaa virtaa ovista ja ikkunoista. Rikoksen jäljet ovat lyhyet ja kiinnijääminen vääjäämättömästi edessä. Kun FBI viimein nappaa kaksikon, he joutuvat omituisen valinnan eteen. Mennäkö suoraa päätä vankilaan vai jatkaako huijaamista FBI:n johtamassa operaatiossa?

Tarina perustuu löyhästi tositapahtumiin. Leffa on pitkä mutta sitä ei huomaa, kun juoni ja hyvät henkilöhahmot imaisevat rikoksen maailmaan. Jennifer Lawrence on hyvä kauniin mutta yksinkertaisen kotirouvan roolissa ja Bradley Cooperin esittämä FBI agentti Richie on hulvattoman maaninen ja arvaamaton. Erittäin viihdyttävää tarinan kerrontaa.

Meikäläiselle iski välillä Puhallus-syndrooma. Jokainen, joka on nähnyt 70-luvun klassikon Puhallus, odottaa huijaritarinassa paljastuvan salaisuuksia salaisuuksien jälkeen, koukkuja ja päälaelleen kääntyviä juonenkäänteitä. Odotuksiin nähden kerronta olikin suoraviivaisempaa, joten tällä kertaa arvailut siitä, mitä seuraavaksi tapahtuu, olivat ajanhukkaa. Tämä ei tarkoita, että leffa olisi ollut juonellisesti pettymys. Ongelma oli lähinnä henkilökohtainen. Tarinasta saa vain mielestäni enemmän irti, kun nauttii kyydistä eikä yritä olla fiksumpi kuin valkokangas. 

Pitää vielä lisätä PeeÄssänä: Christian Bale on yksi tämän vuosituhannen parhaista miesnäyttelijöistä. Irvingin rooli vain vahvisti tätä käsitystä.

USA, 2013
Ohjaus: David O. Russell
Käsikirjoitus: Eric Warren Singer, David O. Russell
Pääosissa: Christian Bale, Amy Adams, Bradley Cooper, Jennifer Lawrence, Jeremy Renner




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti