Kuopion torimonttu 2012

Kuopion torimonttu 2012
Kasipallo -elokuvan kuvauksia Kuopion torimontussa 2012

torstai 25. syyskuuta 2014

Bernie



Bernie (Jack Black)  on pienen teksasilaiskaupungin rakastettu hautausurakoitsija. Hän on hyväsydäminen, ajattelee aina muita ja tekee kaikkensa yhteisön eteen. Bernie yhyttää varakkaan lesken Marjorien (Shirley MacLaine) tämän miehen hautajaisissa ja pian heidän välinsä alkavat lämmetä. Bernie ja Marjorie ovat kuin eri planeetoilta. Marjorie on pahansisuinen, ilkeä vanha nainen, joka kietoo Bernien pikkusormensa ympärille. Eikä Berniellä ole mitään mahdollisuuksia.

Elokuva etenee dokumenttityyliin. Vähän väliä tarinan katkaisee jonkun henkilön haastattelu ja kommentti tapahtumien kulusta ja epäsuhtaisesta pariskunnasta. Kun tätä on jatkunut yli varttitunnin minulle iski paha aavistus, että sama ralli jatkuu loppuun asti. Ja niin se jatkuikin. Haastattelupätkät pätkivät tarinan pieneksi silpuksi eivätkä tuoneen juttuun mitään lisäarvoa. Päinvastoin. Tuli samanlainen olo kuin amerikkalaisia sarjoja katsoessa: Mainoskatkon jälkeen käydään läpi mitä siihen asti on tapahtunut ja miksi. Yhä uudestaan ja uudestaan.

Matthew McConaughey näyttelee paikallista poliisia, jolla ei ole mitään hyvää sanottavaa Berniestä. Hän onkin erittäin tyytyväinen voidessaan todistaa olleensa oikeassa. Komediaksi tästä elokuvasta puuttui vain hyvät jutut ja pari naurua. Edes Jack Black ei ole hauska, vaan vetää roolin käsijarru päällä koska sellainen Bernie oli. En ymmärrä.

Tätä elokuvaa on hehkutettu mutta minuun se ei osunut eikä uponnut. Johtuuko kaikki siitä, että tämä tarina on tosi? Ja totuus ei tällä kertaa ole kovinkaan kummoinen. Tämän piti olla komedia, mutta missä on hauskuus? Jokin tässä koko jutussa oli pahasti pielessä, enkä saa kiinni että mikä. Pettymys.

USA, 2011
Ohjaus: Richard Linklater
Käsikirjoitus: Skip Hollandsworth, Richard Linklater
Pääosissa: Jack Black, Shirley MacLaine, Matthew McConaughey


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti