Kuopion torimonttu 2012

Kuopion torimonttu 2012
Kasipallo -elokuvan kuvauksia Kuopion torimontussa 2012

maanantai 27. lokakuuta 2014

The Cell



Häiriintynyt sarjamurhaaja sieppaa naisia ja pitää heitä vangittuna salaisessa piilopaikassa. Poliisi on voimaton. Kun FBI viimein löytää Stargherin (Vincent D’Onorfio), tämä on saanut kohtauksen ja vaipunut koomaan. Lääkärin tuomio on tyly: Sarjamurhaaja ei palaa koskaan tajuihinsa. Kidnapattu tyttö on edelleen kateissa, mutta ainoa joka tietää hänen olinpaikan, ei ole enää tällä planeetalla. FBI agentti Peter Novak (Vince Vaughn) ottaa tieteen avuksi pelastaakseen viimeisen uhrin ennen vääjäämätöntä kuolemaa. Catherinella (Jennifer Lopez) on keino tunkeutua sarjamurhaajan maailmaan.

The Cell on komeaa katseltavaa. Visuaalisesti loistava leffa on kestänyt ajan hampaita. Juonikuvio on ohuenlainen mutta antaa kuitenkin puitteet kuljettaa päähenkilöitä alitajunnan ihmeellisessä maailmassa. Matkan varrella on niin karuja kohtauksia, ettei tätä voi suositella heikkohermoisille. Tosin heikkohermoisethan eivät katso kauhuelokuvia.

Jos visuaalisuus riisuttaisiin pois, tarina olisi yksi sarjamurhaajajahti muiden joukossa. Nyt upeasti toteutetut, äärimmäisen synkät tajunnan näkymät peittävät alleen pahimmat juonen puutteen ja kannattelevat elokuvan loppuun asti. Kertomusta ei ole keinotekoisesti pitkitetty, mistä plussaa. Lisäksi Jennifer Lopez tekee yllättävän hyvän roolisuorituksen. Ehkä syynä on se, että Catherine on pidättyväinen tiedenainen, joten Jenniferin ei tarvitse näytellä liikaa. Onpahan vain sopivan nätti elementti kauniiden lavastuksen keskellä.

Ja vielä varoituksen sana. Elokuva sisältää erittäin ällöttäviä, suorastaan kuvottavia kohtauksia. Mutta tiedät jo ensimmäisen puolen tunnin jälkeen, onko sinusta katsomaan The Cell loppuun asti.

Usa 2000
Ohjaaja: Tarsem Sighn
Käsikirjoitus: Mark Protosevich
Pääosissa: Jennifer Lopez, Vince Vaughn, Vincent D’Onorfio


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti