Kuopion torimonttu 2012

Kuopion torimonttu 2012
Kasipallo -elokuvan kuvauksia Kuopion torimontussa 2012

torstai 19. maaliskuuta 2015

LuokkakokousNyt se on nähty: yleisöennätyksiä rikkonut kotimainen komedia Luokkakokous. Tässä mielikuvia ja tunnelmia tunti leffan jälkeen.

Ymmärrän, etteivät kriitikot lämpene tälle tarinalle. Jaajo ja Sami eivät ole näyttelijöitä. Pitää paikkansa. Huumori on alatyylistä ja paikoin todella mautonta. Totta. Elokuva on kertakäyttötavaraa. Luultavasti näin.

Sitten tulee mutta. …mutta en muista, koska olen viimeksi nauranut yhtä paljon kotimaiselle komedialle. Ja se on kai se komedian syvin olemus. Jo alun mauton peräpukama-episodi sai aikaan huutonaurua ja olon, että tässä elokuvassa ei tule olemaan mitään rajoja. Samaa rataa jatkettiin onneksi loppuun asti, muutamia kömpelömpiä hetkiä lukuun ottamatta.

Näyttelijäsuorituksista: Aku Hirviniemi osoitti, että hänessä on hieman Suomen Jim Carrey –potentiaalia. Ylinäytteleminen sopi tarinaan kuin lääkärin sormi… Jaajo yllätti positiivisesti ja veti roolinsa luontevasti. Sami on Sami, mutta rooli sopi niin hyvin Samin persoonalle, että Hedberg pääsi välillä revittelemään stand up –lavoilta tutulla tyylillä. Eli kukaan ei pettänyt, vaan koko kolmikko painoi menemään kieli ja räkä poskella.

Luokkakokous on eräällä lailla 2000-luvun Uuno. Kriitikot vihaavat sitä, yleisö käy massoittain elokuvissa ja pitää näkemästään. Eihän tässä mitään uutta keksitty ja leffa on vähän kuin käännösiskelmä Hollywoodista, mutta mielestäni parannettuna versiona. Kun Hollywood uskaltaa näyttää vain naisten rintoja, Luokkakokous paiskaa katsojan silmille suomalaiset kivekset. Ja niin oudolle kuin se kuulostaakin, näkymä on vinksahtaneen virkistävästi tuoreempi ja parempi. 

Suomi 2015
Ohjaus ja käsikirjoitus: Taneli Mustonen
Pääosissa: Aku Hirviniemi, Sami Hedberg, Jaajo Linnonmaa

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti